Alles over Hair Frosting
Hair Frosting is dé haartrend van 2022. Veel celebrities zijn al met deze look gespot, zoals mode- en stijlicoon Hailey Bieber en model Sofie Richie. Hair Frosting is een kleurtechniek waarbij kleine plukjes haar lichter worden gemaakt in een koele tint, terwijl de aangrenzende lokken donkerder of ongeverfd blijven. Hair Frosting is hiermee een vorm van balayage, maar dan op kleinere plukken.
Balayage, highlights, babylights, shadow root, melt, tone, gloss, glaze… Er zijn tegenwoordig zoveel technieken die op het haar toepast kunnen worden. Met de comeback van trends uit de 90's is het niet gek dat Frosted Hair ook weer een trend wordt. En nee, dan denken we niet aan de frosted tips van Justin Timberlake die in de 90's onwijs populair waren.
Hair Frosting is een moderne kijk op deze trend. Het is nog zachter dan een balayage en wordt aangebracht vanaf de aanzet tot aan de punten. Omdat hair frosting specifiek wordt aangebracht op kleine, plukjes geeft dit een zachte en sunkissed look als resultaat. De overige lokken blijven donkerder of ongeverfd. Hierdoor lijken de lichte plukken op frost dat op de bomen ligt als het vriest. Daar komt de naam "hair frosting" vandaan. Hair Frosting kan worden aangebracht over het gehele haar maar vaak ligt de focus op face-framing door het oplichten van de voorste plukjes rond het gezicht.
Face Framing
Met face framing hair frosting op de voorste plukjes, zoals hier bij Sophie Richie, creëer je een sunkissed look. Alsof je net terug komt van een zonnige vakantie.
Subtiel op donker haar
Door hair frosting toe te passen op donker haar creëer je een uniek, fris resultaat. Deze moderne look is favoriet van Hailey Bieber.
Fris blond
Hair frosting kan ook toepast worden in combinatie met andere haarkleuringstechnieken voor prachtige, koele blondresultaten zoals hierboven.
Hoe breng je hair frosting aan?
Hair frosting breng je subtiel aan op specifieke, dunne plukjes van het haar. Het blondeermengels breng je aan vanaf de aanzet tot aan de puntjes. Net als bij balayage wordt er bij hair frosting geen gebruik gemaakt van folies. Door middel van free painting met een traditionele lightener of clay blondering creëer je de frosted hair look. Let op dat je de blondering aan brengt op zeer kleine haarlokken en ga voor koelere tonen om de look echt compleet te maken. De plaatsing van hair frosting is erg belangrijk. Hou als stylist rekening met de natuurlijke scheiding en hoe de klant het haar opsteekt (indien ze dit doen). Leg de focus op kleine plukjes voor aan het gezicht om een face-framing resultaat te creëren. Het resultaat van hair frosting is een extreem zachte, multidimensionale look die weinig onderhoud vergt.
Veel gestelde vragen over Hair Frosting
Wat is Hair Frosting?
Hair Frosting is een kleurtechniek om het haar een subtiele, sunkissed look te geven. Bij de frosted hair look worden zeer kleine plukjes haar opgelicht van aanzet tot punten. De techniek lijkt wel op balayage, maar is nóg subtieler. Dit omdat er gebruik wordt gemaakt van hele kleine plukjes voor en zo natuurlijk mogelijk resultaat. Bij Hair Frosting wordt gebruik gemaakt van koele tinten om het haar echt op te frissen. De overige lokken van het haar blijven donkerder of ongeverfd, wat het frisse effect van Hair Frosting versterkt. Door de focus op plukjes rondom het gezicht te leggen krijg je een mooie face-framing look.
Wat is het verschil tussen Hair Frosting, Balayage en Highlights?
Waar traditionele highlights, babylights en chucky highlights vooral met folie worden gezet is balayage misschien wel de grootste verandering in kleurtechniek van het afgelopen decennium. Balayage wordt gezet op grotere plukken haar. Bij Balayage wordt er vaak gewerkt met warmere, caramel-achtige tinten voor een natuurlijk resultaat. Balayage wordt vaak freehand gezet, wat betekend dat er geen folie wordt gebruikt. Hierin lijkt balayage dan ook op Hair Frosting. Het grote verschil is dat Hair Frosting een meer gedempt, zacht resultaat geeft. Bij Hair Frosting worden smallere plukjes gebruikt dan bij balayage. Bovendien wordt er gewerkt met koele (blonde) tinten om een contrast te creëren tegen de donkerdere basiskleur. Hair Frosting is gemakkelijk te onderhouden en ontworpen om volledig in te blenden met de natuurlijke haarkleur. Het resultaat is een zeer zachte, multidimensionale look die er nooit te overdreven uit ziet. Hair Frosting is dé ideale kleurservice voor klanten die een makkelijke, onderhoudsvriendelijke kleur willen zonder teveel gedoe.
Werkt Hair Frosting voor alle haartypes en texturen?
Hair Frosting is zeker geschikt voor alle haartypes en haartexturen. Bij het aanbrengen is het belangrijk dat de stylist rekening houdt met hoe het haar van de klant natuurlijk valt. Midden scheiding? Dan kunnen koele blonde plukken het gezicht mooi omlijsten en het gezicht accentueren. Bij Hair Frosting is het belangrijk om te kijken naar hoe het haar van nature valt, of in welke stijl de klant het haar het liefst draagt. Dit maakt Hair Frosting geschikt voor alle haarstijlen. De techniek is ook geschikt voor alle haartypes en texturen, mits de nazorg routine goed wordt opgevolgd. Hair Frosting kan zo ook prachtige resultaten geven op bijvoorbeeld krullend of coily haar. Curly, straight, wavy, textured... Welk haartype je ook hebt - you can frost it!
Uiteindelijk blijft Hair Frosting een manier van blonderen, waardoor het haar droog en broos kan worden. Tip: probeer de eerste 3 weken na de kleurservice het haar minder vaak de wassen, zodat de natuurlijke oliën van het haar de lengtes kunnen verzorgen. Vermijd hittestyling en houd het haar extra gehydrateerd met een diepe conditioner of een haarmasker. Toch haarschade opgelopen? Gebruik dan een intensief bonding product, zoals de producten van Olaplex of alternatieven, om schade te herstellen en het haar weer levendig te maken.
Hoe leg je de Hair Frosting trend uit aan je kapper?
Voor de kapper of colorist is het handig als je voorafgaand aan de afspraak wat foto's opzoekt ter inspiratie. Ben je bijvoorbeeld gek van de look van Hailey Bieber? Check dan haar Instagram en verzamel wat beelden waarop het haar goed te zien is. Wees realistisch en kies voorbeelden die passen bij jouw haar en wensen. De kans is groot dat je kapper al weet wat Hair Frosting is, maar de resultaten kunnen heel verschillend zijn. Voorbeelden door middel van foto's zijn daarom handig om je wensen duidelijk te maken. Tijdens de afspraak kun je ook specifiek vragen naar het volgende: ik wil graag 'koele tinten' toevoegen aan mijn haar die contrasteren met de donkerdere basiskleur. Leg hierbij uit dat je een meer gedempt/zacht effect wilt dan traditionele folie highlights. Traditionele highlights kunnen dikker uitvallen en een groter contrast vormen dan je wilt bereiken. Bij Hair Frosting draait de kleurtechniek om sierlijkheid en een zacht, natuurlijk ogend resultaat. Tot slot kun je de kapper ook een artikel laten lezen (zoals deze). Dan komen je wensen echt goed over.
Hoe onderhoud je Hair Frosting?
Blij met je nieuwe Hair Frosting look? Dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden! Gelukkig is Hair Frosting een kleurtechniek die zeer onderhoudsvrij is. Heeft jouw haar van nature veel warmte? Of ga je op vakantie en komt het veel in aanraking met zonlicht, chloor en zeewater? Dan kan het zijn dat er toch ongewenste warmte terug komt in je frosted lokken. Dit is eenvoudig te voorkomen door het haar te onderhouden met een geschikte no-yellow, no-orange of no-red treatment. Is het haar beschadigd geraakt door de blondering van de lokken en voelt het droog aan? Kies dan voor een verzorging met bonding zoals Olaplex of alternatieven om de schade te herstellen.
Hoe vaak moet je terug naar de kapper bij Hair Frosting? Highlights groeien uit en zo wordt ook jouw Hair Frosting kapsel na verloop van tijd minder zichtbaar. Wil je de frosted hair trend blijven rocken? Dan is het raadzaam om 1x in de 3 maanden terug naar de kapper te gaan om de frosted lights bij te laten werken.