cart
Dé haarexpert sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €39 incl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Kappers checklist: Welke kappersbenodigdheden heb je nodig?

Kom jij net van de kappersopleiding? Of wil je voor zelf beginnen als ambulante kapper of door een eigen salon te starten? Met deze checklist zetten wij voor je op een rijtje welke kappersbenodigdheden onmisbaar zijn. Zo heb jij een duidelijk overzicht en kun je aan de slag met het kappersvak of met het openen van jouw salon! Lees snel verder.

Checklist voor kappers: welke kappersbenodigdheden heb je nodig?

Met een checklist heb je een handige, overzichtelijke lijst met producten, materialen, meubilair en andere benodigdheden die aangeschaft dienen te worden voor het uitvoeren van het kappersvak of het openen van jouw eigen salon. Verderop in dit blog zie je onze checklist die je kunt downloaden of screenshotten. Zo kun je eenvoudig afvinken welke producten je reeds hebt besteld. Ben je op zoek naar nieuwe kappersbenodigdheden? Dan ben je bij Voorkappers, de kappersgroothandel sinds 1928, aan het juiste adres! Met ons ruime assortiment helpen wij jou op weg om je checklist af te vinken.

Voor kappers in opleiding of starters:

Volg jij een kappersopleiding of ben je net geslaagd? Dan heb je een mooie startersset aan kappersscharen nodig en ben je volop bezig met leren over mooie kapsels, stage lopen en het vinden van je eerste baan. Tijdens het afronden van je opleiding heb je vaak al een beeld van wat je wilt doen na je studie en wat je wilt bereiken. Heb je ook al eens nagedacht over welke producten je als kapper nodig hebt? Als je ambulant wilt knippen of je eigen salon wilt starten heb je veel dingen nodig. Hierbij komt de checklist goed van pas, want zo krijg jij een duidelijk overzicht in producten en de prijs waarmee je jouw ondernemingsplan verder kunt uitwerken.

Voor de ervaren kapper:

Als ervaren kapper heb je geen uitleg nodig over welke producten je nodig hebt. Toch is de checklist een handig hulpmiddel. Werk jij bijvoorbeeld al een tijdje bij een salon, huur je ergens een stoel of werk je als ambulante kapper en denk je er nu over om voor jezelf een salon te beginnen? Met de checklist kun je geordend aan de slag gaan, een ondernemingsplan maken en de kosten in beeld krijgen.

Wat heb je nodig als kapper?

Voor het interieur

Een mooie en praktische saloninrichting is natuurlijk erg belangrijk. Denk aan wasunits, kappersstoelen, spiegels, baliemeubels en een wachtruimte voor je klanten, maar vergeet ook niet het meubilair voor jezelf. Zoals een comfortabele, ergonomische kappersfiets en een werkwagen.

Kapperstools

Nu je interieur is geregeld kun je bijna aan de slag! Voor de dagelijkse werkzaamheden in de kapsalon zijn diverse kapperstools nodig. Van grotere items als knipscharen, effileerscharen, föhns, tondeuses en stijltangen tot de kleinste accessoires als kammen, haarelastiekjes en nog veel meer. Gelukkig hebben we bij Voorkappers een ruim assortiment met veel keuze!

Inventaris

Tot slot heb je nog diverse producten in de kapsalon die je altijd op voorraad wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan verzorgingsproducten, zoals shampoo, conditioner en haarmasker. Kleuringsproducten zijn natuurlijk ook onmisbaar. Haarverf, oxidanten, blondering, kleurcorrectie en bonding producten heb je nodig om de behandelingen uit te voeren. Daarnaast zijn stylingproducten natuurlijk ook belangrijk om elke look de perfecte finishing touch te geven. Verzorging- en stylingproducten kun je ook verkopen in de salon als upsell. Twijfel jij nog over met welk merk je wilt gaan werken in jouw salon? Bestel dan vooral een proefpakket en test de producten uit tegen een fijn prijsje!

Overige benodigdheden

Naast alle producten moet je voor een eigen salon ook goed nadenken over de software & hardware die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een kassasysteem, pinapparaat en website. Wil je klanten online laten reserveren en dit koppelen? Check alle mogelijkheden en wat je hiervoor nodig hebt. Wil je muziek afspelen in jouw salon? Ook hier zitten wettelijke regels aan verbonden. Zorg ervoor dat je je hierin verdiept, zodat je niet tegen problemen aan loopt.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten van het bedrijfspand, eventueel aannemen van personeel, verzekeringen en belastingen.

Veel kapsalons bieden naast haarbehandelingen ook andere beautybehandelingen aan. Denk bijvoorbeeld aan wenkbrauwbehandelingen, beautybehandelingen, gelnagels, make-up, massages, et cetera. Voor al deze extra opties kun je bij Voorkappers de juiste benodigdheden vinden! Check vooral onze website en laat je inspireren voor de salon van jouw dromen. Ook kun je ervoor kiezen om samen te werken met een browspecialist of nail-professional. Zo kunnen jullie de kosten voor het pand delen en kunnen klanten bij jullie salon terecht voor een volledige verwendag.

Lees meer

  1. Alles over highlights

  2. Hoe kies je de perfecte föhn?

  3. Hoe kies je de perfecte tondeuse?

  4. Hoe onderhoud ik mijn kappersschaar?

Bekijk alle blogs
Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken